Post Fordismen er en skrøne?!

Ja, post Fordismen er en skrøne.

Den konklusion nåede mig og mine venner nærmest frem til under et hyggeligt lørdags arrangement, hvor vi diskuterede mit kommende hus: et typehus. Her blev typehuset nemlig omtalt i bedste Henry Ford stil som et samlebåndsobjekt, der er masseproduceret og spyttet i hovedet på kunderne. Men, men, men! Skulle vi nu ikke lige slå koldt vand i blodet, for selvom typehuset måske har ry for at være en metervare, er det ikke hele sandheden. Typehuset er nemlig et stykke ”købevenligt” byggeri, men det betyder ikke nødvendigvis, at alle typehuse er tvillinger, om end de er i familie med hindanden, hvis man ser på det abstrakt.

Der er nemlig ikke tale om tvillinger fra samme æg, men en familie, der har opnået stor succes på grund af gode gener og muligheden for unik udvikling (her skulle man måske skrive tilpasning).

Tag nu mit kommende hus som eksempel. Jeg har bestilt et hus fra et katalog. Det er et hus, andre har set før mig, bestil før mig og boet i før mig, men jeg får mit med mine egne tilpasninger. Så selvom det er et typehus, er det stadig et personligt hus for mig. Jeg får det bare til bedre pris end mange af mine venner har givet for deres huse, der ikke har været typehuse. Så jeg ser det ikke som et kompromis, men en god handel, hvor alle mine ønsker bliver opfyldt til bedste pris og på hurtigst mulig tid. Så hvis du også vil have sådan en type hus, så kig her forbi. Der er masser af gode tilbud at indhente og du kan stadig få det på dine præmisser.

Tags: , ,

Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar